Zupełnie nowy model skody czyli HGW ciąg dlaszy.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • irekk
    L&K
    • 2011
    • 1093
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Myślę że Citigo jest częściowym zaprzeczeniem teorii ujednolicania przodu:

Komentarz

• arturbeb
      Classic
      • 2011
      • 23

OCTAVIA 3 w lakierni

karoseria pokrywa się z konceptem mission L

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Przecież juz pół roku temu pisałem, że mam info. o tym że O III będzie juz typowym autem klasy średniej. Wtedy niejaki Morgoth kłocił się ze mną ze na 100% tak nie będzie
        Ale wychoidzi na to że to ja znów miałem rację (tak jak w przypadku Toura II kiedy daaawno przed prezentacją pisałem, że to będize O II z przed liftu).
        Czarny Elegance

Komentarz

• Morgoth
          L&K
          • 2010
          • 1116

Zamieszczone przez Big
          Przecież juz pół roku temu pisałem, że mam info. o tym że O III będzie juz typowym autem klasy średniej. Wtedy niejaki Morgoth kłocił się ze mną ze na 100% tak nie będzie
          Kłócił? Po co takie mocne słowa, hę? :diabelski_usmiech

Szefostwo Skody mówi oficjalne, ze ich modele są "międzyklasowe", więc teraz chłopaki bardziej dopasują je do odpowiednich segmentów i tyle. Swoją drogą szkopski Auto Bild pokazał porównanie "side-to-side" nowej Laury/MissionL i obecnej Octavii - auta są podobne, jednak następca Octy musi być większy (najważniejszy jest większy rozstaw osi) od obecnego modelu, żeby modele nie killowały się nawzajem. BTW polski Auto Świat opisał tydzień później nowe modele Skody, ale z niewiadomych powodów pominął powyższe porównanie.
          Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
          G.B.Show

Komentarz

• Mihau
            RS
            • 2009
            • 7460
            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Jak combi nazwą Rapid to będzie słabo IMO. Przcież Rapid do była kupeta, a tu nagle combi będzie się tak samo nazywać. Zabieg podobny do Lanci co nazwała kompakta nazwą słynnej Delty.
            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Morgoth
              L&K
              • 2010
              • 1116

Dla zainteresowanych wrzucam porównanie Mission L z Octavią z Auto Bilda

Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
              G.B.Show

Komentarz

• Skfarek
                RS
                • 2010
                • 4795
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Mihau
                Zabieg podobny do Lanci co nazwała kompakta nazwą słynnej Delty
                ale słynna Delta była kompaktem :P Bardziej śmieszy mnie przemianowanie produktów Chryslera na Lancie :wink: Jak dla mnie Lancia już dawno zatraciła swój styl :roll:

Zamieszczone przez Mihau
                Jak combi nazwą Rapid to będzie słabo IMO. Przcież Rapid do była kupeta, a tu nagle combi będzie się tak samo nazywać.
                w skanie wrzuconym przez Morgotha, Mission L nazywają Rapidem ? Tak się to będzie w produkcji nazywać?
                Generalnie ostatnio wśród nowych modeli Skody zamieszania a zamieszania, co chwilę coś innego piszą, można się pogubić :roll:
                Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Morgoth
                  L&K
                  • 2010
                  • 1116

Generalnie ostatnio wśród nowych modeli Skody zamieszania a zamieszania, co chwilę coś innego piszą, można się pogubić :roll:
                  Spokojnie. Pokolenie pamiętające oryginalne Rapidy, Octavie, czy co tam jeszcze Pepiki robili, pomału odchodzi w niepamięć. Nowsi klienci, szczególnie na rynkach, na które produkty z demoludów nigdy nie docierały, nie są obciążeni "pamięcią modeli" i jest im wszystko jedno jak się model nazywa, byle dało się to łatwo zapamiętać i wymówić.

Mission L jest nazwą roboczą, zapowiadają że zrobią z tego Rapida, kogo to obchodzi, to tylko samochód.
                  Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• gaca
                    Drive
                    • 2011
                    • 79

Zamieszczone przez Morgoth
                    Spokojnie. Pokolenie pamiętające oryginalne Rapidy, Octavie, czy co tam jeszcze Pepiki robili, pomału odchodzi w niepamięć. Nowsi klienci, szczególnie na rynkach, na które produkty z demoludów nigdy nie docierały, nie są obciążeni "pamięcią modeli" i jest im wszystko jedno jak się model nazywa, byle dało się to łatwo zapamiętać i wymówić.

Mission L jest nazwą roboczą, zapowiadają że zrobią z tego Rapida, kogo to obchodzi, to tylko samochód.
                    a ja czytałem że nazywać się będzie Felicia

Komentarz

• irekk
                      L&K
                      • 2011
                      • 1093
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja czytałem że nowa Felicia ma zastąpić model Octavia A co do Rapid, to znalazłem coś co ma służyć jako broszura odnośnie wyposażenia wersji:

żródło: http://indianautosblog.com/2011/11/s...-in-3-variants

Jeśli tak, to ja wolę Octavię.

Komentarz

• gaca
                        Drive
                        • 2011
                        • 79

Zamieszczone przez irekk
                        Ja czytałem że nowa Felicia ma zastąpić model Octavia
                        nowa octavia nie zmieni nazwy poprostu będzie 3 generacja i to już w przyszłym roku no ale czas pokaże jak to z tymi nazwami będzie

Komentarz

• irekk
                          L&K
                          • 2011
                          • 1093
                          • Octavia II (1Z3)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Przy okazji właśnie znalazłem foto Rapida / Fabii sedan

i mały render

i jeszcze inne ujęcie:

i kawałek zadka

I już bardziej oficjalnie: http://www.skoda-auto.co.in/ind/page...ming_soon.aspx

Komentarz

• Rysiob
                            Classic
                            • 2010
                            • 32

nowe fotki

Komentarz

• Skfarek
                              RS
                              • 2010
                              • 4795
                              • Octavia I (1U2)
                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Rysiob, w środku jakoś tak zgrzebnie wygląda mimo dodatków chromowych :roll: Wnęka na tablicę rejestracyjna i styl klapy tylnej nie powala
                              Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                              6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                              Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Morgoth
                                L&K
                                • 2010
                                • 1116

Rapid na zdjęciach to wersja robiona w Indiach i przeznaczona tylko na rynek lokalny. Bazuje na podwoziu Polo, a jest sedanem, bo takie dobrze się sprzedają na subkontynencie.

Nazwa nowej Skody na naszym rynku jest mi totalnie obojętna i tak jej nie kupię :diabelski_usmiech
                                Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• zepter00
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2304

Szczerze mówiąc.... Rapid - brzydal. Na zewnątrz i od środka. Kratki nawiewu niemal identyczne z tymi z Poloneza rocznik 96 - wiem bo miałem.
                                  Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• marlej108
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 4976
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

tutaj macie fotki i film z testu Rapida w Indiach... :-)

Daleko od české kotliny začala Škoda vyrábět nový malý sedan. Jaký je nepřímý nástupce Fabie sedan?
                                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Rysiob
                                      Classic
                                      • 2010
                                      • 32

Zamieszczone przez zepter00
                                      Kratki nawiewu niemal identyczne z tymi z Poloneza rocznik 96 - wiem bo miałem.
                                      No prawie. A to "prawie" robi różnicę. Wiem, bo mam Caro MR95.

Co do samego Rapida... To nic innego jak Polo sedan/Vento z przodem od Fabii i nieco przemodelowanym tyłem. We wnętrzu dali kierownicę skodowską i tarcze zegarow mają cyferki wokół cyferblatu jak w pozostałych modelach. cała reszta to polo...

Prawdę mówiąc, jak na rynek hinduski, to taki Rapid wygląda naprawdę dobrze i elegancko, jeśli zobaczymy, co tam jest dostępne w sprzedaży...

Komentarz

• Octavianos
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1130

U nas jakby miało cenę podstawowej fabii, to może jakoś by się to sprzedawało. Ja jednak liczę, że na Europę Skoda wypuści coś dojrzalszego.
                                        SIMPLY CLEVER
                                        Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• Rysiob
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 32

Myślę, że to mimo wszystko jest konstrukcja dojrzała, tzn. dopracowana, tyle że opracowana najniższym kosztem, czyli przebrandowaniem Polo. A to konstrukcyjnie jest nowoczesne, więc nie ma co przesadzać. No, ale fakt - nowa nazwa powinna (choć nie musi) nieść prawdziwą nowość.

Zobaczymy, co szykuje Skoda na europejskie rynki. Myślę, że i tak odniesie sukces

Komentarz

• marektbg
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 861

Rewelki nie ma. Mordka Fabii w ogóle do mnie nie przemawia - co do ceny to też szału nie będzie na pewno - szkoda, że kończą koncepcję Toura i wprowadzają mniejsze auto za pewnie takie same pieniądze.

Komentarz

• Big
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6389

Zamieszczone przez marektbg
                                              szkoda, że kończą koncepcję Toura i wprowadzają mniejsze auto za pewnie takie same pieniądze.
                                              Nikt nie kończy jeszcze produkcji Toura II, a co więcej nie wprowadza mniejszego auta
                                              To co wiedzisz na zdjeciach powyzej to model z rynku indyjskiego przeznaczony na rynki azjatyckie.
                                              Auto które zastąpi w 2012 r. (pewnie gdzieś w lecie lub na jesieni) Toura II będize wyglądało zupełnie inaczej i pewnie na samym wyglądzier sie nie skończy, bo zapewne będzie też zupełnie innym autem.
                                              Czarny Elegance

Komentarz

• Morgoth
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1116

Zamieszczone przez Rysiob
                                                Myślę, że to mimo wszystko jest konstrukcja dojrzała, tzn. dopracowana, tyle że opracowana najniższym kosztem...
                                                Zupełnie tak jak Octavia Tour lub modele Dacii

Kolejny fragment układanki ...

Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• sew1981
                                                  RS
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2009
                                                  • 10917
                                                  • Fiat

jeśli to ma być odpowiednikiem golfa...to ....przecież nie rózni się zawiele od octavii ten missionl, obecna też bazuje na golfie, zresztą nawet hatchbackowy tył przypomina octę. Ja bym na miejscu skody nie kombinował, bo przekombinują tylko wjechał z tym na rynek jako OIII

Komentarz

• Octavianos
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1130

Z nieoficjalnych informacji - produkcja Octavii II Tour ma się zakończyć w sierpniu 2012 r.
                                                    SIMPLY CLEVER
                                                    Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

Pracuję...